Комунальники готують запорізькі фонтани до зимової "сплячки"

27.10.2021 12:00

Як зазвичай у жовтні, фахівці комунального підприємства "Титан" проводять консервацію міських фонтанів. Днями вони завершили робочий сезон фонтанів на площі Поляка. Сьогодні «титанівці» закінчують готувати до зими комплекс фонтанів на бульварі Шевченка.

Наразі робітники вже відключили всі фонтани, зливають воду і чистять чаші від бруду. Комплекс фонтанів на бульварі налічує загалом 14 чаш.

- Сьогодні ми також проводимо демонтаж світильників і елементів підсвічування, знімаємо форсунки і насосне обладнання. Все це перевеземо на склад для профілактичного ремонту і технічного огляду, - розповів майстер служби з експлуатації фонтанів КП «Титан» Юрій Грицаченко.

Пізніше, у листопаді, комунальники обладнають над фонтанами захисні куполи з полікарбонатним покриттям і встановлять додаткове підсвічування. Ці куполи не лише прикрашають місто в нічний час, але й захищають від вандалів. У режимі зимової «сплячки» запорізькі фонтани перебуватимуть до квітня 2022 року.

Всього на балансі КП "Титан" 38 фонтанів, які розташовані в парках Перемоги і Вознесенівському, на бульварі Шевченка, площі Поляка, на вулиці Парковий бульвар, також один в Заводському районі.