У Запоріжжі готуються до зими

27.10.2021 15:05

В обласному центрі триває підготовка до зимового періоду. Готовність комунальних підприємств та профільних департаментів реагувати на виклики зимової негоди обговорювалась під час сьогоднішньої наради у великій залі Запорізької міської ради.

У заході взяли участь представники департаментів, міських райадміністрацій, заступник міського голови Олександр Константинов та перший заступник міського голови Олександр Власюк. Серед найголовніших питань, які обговорювались – готовність снігоприбиральної техніки та працівників до ліквідації наслідків зимової негоди.

Основним підприємством, що здійснює зимове утримання доріг, у Запоріжжі є КП «ЕЛУАШ». Для розчищення міських доріг, тротуарів планується залучити 105 одиниць технікі. До 1 листопада мають завершитись усі підготовчі роботи спецтранспорту. Також до 22 листопада до робіт у зимовий час буде підготовлена техніка, яка залучена для виконання поточних ремонтів.

Перевірка готовності спецтехніки комунальних підприємств проводиться відповідно до графіку.

Також обговорювались питання розчистки тротуарів, підходів до шкіл, дитсадків, лікарень, прибирання парків, скверів, некомунальних територій, доріг приватного сектору.

Окрім цього, перед початком зимового сезону у Запоріжжі буде створено міський штаб з оперативного керівництва і боротьби зі снігопадами і ожеледицею.