У Запоріжжі тривають перевірки бізнесу на дотримання карантинних правил

27.10.2021 15:10

В обласному центрі спеціальні мобільні групи продовжують перевіряти дотримання підприємцями протиепідемічних заходів, пов’язаних з короновірусною інфекцією. Такі рейди проходять щодня у всіх районах міста. Так, сьогодні, 27 жовтня, мобільна група у складі представників Дніпровської райадміністрації, Держпродспоживслужби та Нацполіції проінспектувала магазини побутової техніки. Як виявилося, не всі підприємці привели у відповідність свої заклади.

В одному з магазинів довелося складати протокол, адже не були виконані вимоги щодо прибирання приміщень, також для працівників не облаштовані місця для миття рук, а саме – відсутні одноразові рушники та санітайзери. Протокол про порушення у даному випадку складають фахівці Держпродспоживслужби, за нього передбачене стягнення до 425 грн.

- Складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка тягне за собою накладення штрафу від 1 до 25 неоподатковуваних мінімумів. Розглядається протокол і виноситься постанова на території Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області. Приймає рішення керівник - начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, - зазначила головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Зоя Остапенко.