У Запоріжжі проводиться щоденна дезінфекція громадського транспорту

27.10.2021 15:20

У місті продовжується посилена санітарна обробка громадського транспорту. Трамваї, тролейбуси, автобуси дезінфікують двічі на день – вранці перед виходом на лінію та вдень під час стоянки у парку.

Фахівці КП «Запоріжелектротранс» проводять щоденне миття та санітарне прибирання всього рухомого складу. У зв'язку з запровадженням карантинних обмежень посилюють і заходи дезінфекції. Так, транспортні засоби миють апаратурою під високим тиском, проводять вологе прибирання салону, протирають поручні, ручки сидінь. Використовують безпечний для здоров'я людей дезінфікуючий засіб без явно вираженого запаху та кольору.

- Дезінфекція проводиться двічі на день. Вночі, після огляду та технічного обслуговування всього рухомого складу, проводиться миття та дезінфекція. Тобто на ранковий випуск весь рухомий склад – тролейбуси, трамваї та тролейбуси – виходять продезінфікованими. Надалі, після відпрацювання першої зміни, машини, які заходять на денний техогляд до парків, проходять повторну дезінфекцію. Є машини, які працюють у дві зміни. Їх дезінфікують працівники клінінгових компаній на кінцевих зупинках під час обідніх перерв, – розповів начальник тролейбусного парку №2 КП «Запоріжлектротранс» Олег Переверзєв.

Загалом у Запоріжжі щодня виходять на міські маршрути 90 автобусів, близько 60 трамваїв та 40 тролейбусів.