У Запоріжжі обговорили запровадження додаткових карантинних обмежень в умовах «червоної» зони

28.10.2021 13:30

27 жовтня відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Запоріжжя.

На засіданні розглянули питання виконання заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та виконання рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Запорізької області від 26 жовтня 2021 р. Також були внесені зміни до попередніх рішень місцевої комісії з питань ТЕБНС.

Рішенням комісії департаменту правового забезпечення міської ради разом з управлінням з питань транспортного забезпечення та зв’язку доручено опрацювати питання запровадження на території міста Запоріжжя обмежень щодо заборони пасажирам (крім осіб, які не досягли 18 років) користуватися послугами регулярних та нерегулярних перевезень автомобільним транспортом, міським електричним у приміському, міському сполученнях (крім перевезень легковими автомобілями з кількістю пасажирів, включаючи водія, до п’яти осіб без урахування осіб віком до 14 років, або більшою кількістю пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї) без наявності у них негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронвірусу, яке проведене не більше як за 72 години до дня поїздки; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини; або міжнародного сертифіката чи іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, або документа про негативний результат тестування методом ПЛР чи одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу «Дія».

Департаменту освіти і науки міської ради, керівникам закладів загальної середньої освіти відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 25.10.2021 № 1/9-569 вжити заходів щодо продовження канікул у закладах загальної середньої освіти до 07.11.2021. У зв’язку з напруженою епідеміологічною ситуацією в місті термін осінніх канікул у запорізьких школах подовжується до 7 листопада поточного року.

З повним текстом протоколу позачергового засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій можна ознайомитись за посиланням.

Нагадуємо, вакцинація від COVID-19 була й залишається найдієвішим засобом зниження рівня захворюваності та зменшення кількості летальних випадків.