У Запоріжжі тривають перевірки дотримання карантинних заходів

28.10.2021 16:55

В обласному центрі продовжують працювати мобільні групи контролю за дотриманням протиепідемічних вимог. Працівники Держпродспоживслужби, представники райадміністрацій та поліції інспектують магазини, супермаркети та заклади громадського харчування. Працюють щоденно у всіх районах міста.

Мобільна група Комунарського району в ході рейду завітала до одного з супермаркетів. Увагу звертали абсолютно на все: нанесення розмітки для дотримання соціальної дистанції, наявність антисептиків та масок у персоналу і відвідувачів, а також журналу температурного скринінгу працівників.

Під час проведення інспекції мобільна група серйозних порушень у закладі не виявила. Проте рекомендувала адміністрації обробляти візки не раз на дві години, а після кожного відвідувача. Або ж відокремити табличками візки, які вже продезінфіковані. Представники мобільної групи зазначають - зараз вкрай необхідно дотримуватись усіх карантинних норм.

- Всі ці обмежувальні заходи добре всім відомі та неодноразово нагадувались суб'єктам господарювання і громадянам теж. Ці рекомендації на сьогоднішій день дуже важливі, - зазначив заступник начальника міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Сергій Приходько.

Такі перевірки відбуваються щоденно в усіх районах міста, тому мобільні групи закликають підприємців бути відповідальними.