Представники міської влади Запоріжжя взяли участь у відкритті нової зали в музеї техніки

28.10.2021 17:00

До Дня автомобіліста та дня народження музею «Фаетон» там відкрилася сьома зала великогабаритної та важкої техніки. Її площа складає близько 4 тисяч кв. метрів. Там представлено понад 100 експонатів різноманітної техніки: сільськогосподарська, автомобільна, військова та інша.

Над створенням сьомої зали співробітники музею працювали близько 2,5 років. Сьогодні відбулася урочиста подія – зала офіційно відкрита і відзавтра всі бажаючі зможуть її відвідати.

В урочистому відкритті нової зали взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв та перший заступник міського голови Олександр Власюк, а також представники обласної та районної влади. Право перерізати червону стрічку надали засновнику та директору музею Дмитру Позняку та Анатолію Куртєву.

- Ця експозиція викликає дуже багато приємних емоцій. У неї вкладена душа. Такі локації дуже значущі для нашого міста. Здивувала кількість рідкісної техніки. Щоб знайти та привезти її, було докладено багато зусиль та коштів. Якщо в Запоріжжі з’являтимуться такі локації, до нас поїдуть не тільки мешканці нашої області, а й інших областей та іноземні туристи. Ми розвиваємо інфраструктуру, розвиваємо туризм, - зазначив Анатолій Куртєв.

У грудні музей техніки «Фаетон» відзначатиме своє десятиріччя. Наразі там працює сім залів, кожен з яких має свою тематику. В музеї представлено понад 250 експонатів. Серед них – багато ексклюзивних. У «червоній зоні» музей працює з дотриманням усіх карантинних норм.