У 2 міській лікарні розповіли, як проходить лікування хворих з COVID-19

28.10.2021 17:24

За словами медиків, ситуація з кількістю хворих протягом останніх двох тижнів різко загострилася. У медичних закладах поступово заповнюються всі ліжка, передбачені для цієї категорії пацієнтів. Сьогодні представники запорізької міської лікарні №2 розповіли, яка ситуація у них в установі наразі.

Міська лікарня №2 – одна з медичних установ, обраних для прийому хворих із COVID-19. За словами керівництва лікарні, на сьогоднішній день для них передбачено 170 ліжок. Усі 100% зараз зайняті.

Також довелося розширити кількість місць у реанімації лікарні. Так, раніше тут було 10 місць, тепер же – 17. Представники медичної установи кажуть, що задіяли для боротьби з коронавірусом усі ресурси.

- До нас потрапляють люди з середнім та тяжким перебігом хвороби. Для таких хворих у нас у лікарні передбачено 125 централізованих точок подачі кисню, 76 концентраторів. Кисню поки що вистачає, проте чого не вистачає, так це фахівців. Наші лікарі працюють зараз на повну потужність, – розповів головний лікар Запорізької міської лікарні №2 Едуард Горбатенко.

Серед пацієнтів лікарні – різні за віком люди. Є як вакциновані, так і не вакциновані. Однак перших небагато і, за спостереженнями Едуарда Горбатенка, хворіють вони не важко.

- Вакциновані теж хворіють, але, на мій погляд, не так складно, і в цьому перевага. Виходячи з цього, я закликаю запоріжців щеплюватись. Також потрібно дотримуватись соціальної дистанції, маскового режиму. Разом ми зможемо перемогти цю недугу, – розповів Едуард Горбатенко.