Всеукраїнський козацький фестиваль «Покрова на Хортиці»

14 жовтня з нагоди свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня захисника України та Дня визволення міста Запоріжжя на славній землі острова Хортиця пройде козацький фестиваль «Покрова на Хортиці».

Урочисті заходи Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» матимуть дві локації і проходитимуть на території ІКК «Запорозька Січ» та на «Козацькому колі».

Локація 1. Програма заходів на Історико-культурному комплексі «Запорозька Січ»

8.00-10.00 – молебень в Січовій церкві, проводить єпископ Запорозький і Мелітопольський Владика Фотій.

10.00 – концерт ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії.

11.00 – привітання голови Запорізької облдержадміністрації К.І. Бриля, голови Запорізької облради Г.В. Самардака, міського голови В.В.Буряка, вручення державних нагород, а також нагород Української Православної Церкви Київського Патріархату.

11.30-15.00 - виступи гурту історичної реконструкції «Запорозькі Січові козаки», запорізьких колективів «Калина», «Запорозькі козаки», «Бунчук», «Гармонія», «Козаки-запорожці» та учнів ЗДМШ №5.

Об 11.00, 13.00, 15.00 – окремі виступи гурту історичної реконструкції «Запорозькі Січові козаки». Продаються квитки.

14.00-15.00 - виступ козацької школи бойового мистецтва «Спас»

З 09.00 - виставки ікон в церкві ІКК «Запорозька Січ» та виставки православних хрестів «Християнська спадщина нашої землі».

З 10.00 – ярмарок, українські сувеніри, традиційні українські гостинці, одяг та багато інших цікавинок. Інтерактив «Козацький писар», фото в одязі козацької доби. Для дітей – аніматори, аквагрим, перукарня «Коса – дівоча краса» (плетіння кіс), дитяча майстерня, інтерактив, гра «Джури».

Локація 2. Програма заходів на «Козацькому колі»

11.30 - театралізоване дійство у виконанні акторів Академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В. Г.Магара.

12.00 - привітання голови Запорізької облдержадміністрації К.І. Бриля, голови Запорізької облради Г.В. Самардака, міського голови В.В.Буряка, Народного депутата І.А. Артюшенка з нагоди урочистого відкриття фестивалю «Покрова на Хортиці».

12.20 - театралізований концерт за участю професійних та аматорських колективів України та Запорізької області, колективів національно-культурних товариств області та міста.

10.00-16.00 - працюють:

містечко майстрів народного мистецтва «Запорізькі обереги»;

туристична виставка «Гостинне Запоріжжя»;

презентація фестивалю «Єдина родина», національно-культурних товариств області;

Ярмарок, сувеніри, традиційні гостинці, одяг та багато іншого. Презентація оригінальних страв різних народів, майстер - класи та чимало цікавих заходів.