Дев’ята міська лікарня Запоріжжя отримала сучасні апарати ШВЛ

29.10.2021 13:40

КНП «Міська лікарня №9» отримала сучасні апарати штучної вентиляції легень високого класу. Медичне обладнання функціонуватиме на базі реанімаційного відділення, яке наразі працює з перевантаженням. Частину апартів вже ввели в експлуатацію.

На сьогоднішній ранок у 9-й міській лікарні з 410 ліжок для хворих на коронавірусну інфекцію було зайнято 350. За останню добу в лікарню поступило 45 хворих на COVID-19. Всі вони важкі та киснезалежні. Щоб рятувати життя хворих, для лікарів важливо отримувати додаткове сучасне обладнання, зокрема апарати штучної вентиляції легень. Саме такі апарати ШВЛ передали сьогодні 9-й лікарні секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв разом із головою Запорізької ОДА Олександром Старухом.

- Я хочу подякувати обласній владі, бо кошти, за які закуплені ці апарати – обласна субвенція, виділена на ремонт 5-ї дитячої лікарні. Але попередня влада не змогла їх реалізувати, тому вони були направлені на закупівлю апаратів ШВЛ. Це обладнання європейського виробництва, воно потужне та сучасне. І це не остання наша закупівля. Запорізька міська влада буде і надалі надавати допомогу лікарям. Ми дуже вдячні за вашу працю, - зазначив Анатолій Куртєв.

За словами медиків, при лікуванні важких хворих на коронавірусну інфекцію саме апарати штучної вентиляції легень відіграють важливу роль. З їх допомогою вони можуть надавати якісну фахову респіраторну підтримку. А це рятує життя хворих на COVID-19.

-Місто почало працювати дуже швидко. І це дуже правильно. Субвенції, які надійшли з обласного бюджету на будівництво чи якісь інші питання, зупинили та перерозподілили на ті речі, які потрібні сьогодні, - підкреслив Олександр Старух.

Наразі 9-та лікарня отримала п’ять апаратів ШВЛ, два з яких передали до міських лікарень №2 та №7. Ще п'ять апаратів надійдуть впродовж тижня. Нове обладнання інженери відразу ввели в експлуатацію. З його допомогою лікарі вже рятують життя хворих на коронавірусну інфекцію.

- Ми вдячні міській та обласній владі, що в такий важкий період медицина не залишається покинутою. У нас було 27 апаратів ШВЛ експерт класу. І якщо на перші дві хвилі нам цього було достатньо, то наразі зовсім інша ситуація і це дуже серйозна допомога, - сказав директор КНП «Міська лікарня №9» Кирило Нерянов.

Разом з тим, медики зазначають, що здоров’я запоріжців залежить тільки від них. Кількість вакцинованих, які захворіли на коронавірусну інфекцію та потрапили до лікарні, складає не більше 2%. Щеплені пацієнти переносять хворобу набагато легше та без ускладнень. Тож, аби не допустити погіршення епідемічної ситуації, запоріжців закликають продовжувати вакцинуватися та дотримуватись карантинних вимог.