У міськвиконкомі обговорили ситуацію з коронавірусом у місті та підключенням опалення у житлових будинках

01.11.2021 15:55

Впровадження додаткових обмежень у роботі міського громадського транспорту. Ситуація у міських лікарнях. Продовження масової вакцинації. Початок підключення житлових будинків до опалення. Ці та інші питання обговорили сьогодні на оперативній нараді, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Епідемія коронавірусу у Запоріжжі продовжується. Лікарні працюють з повним навантаженням. Міська влада реагує на ситуацію, надає допомогу медичним закладам. Продовжують працювати Центри масової вакцинації. Для зменшення кількості хворих у Запоріжжі запроваджені додаткові карантинні обмеження. Їх дотримання продовжують контролювати мобільні групи. Зокрема це стосується і роботи громадського транспорту.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв зібрав сьогодні нараду для того, щоб обговорити актуальні питання життя міста в умовах «червоної» зони, підключення житлового фонду до опалення.

За інформацією медиків, станом на ранок 1 листопада у міських медичних закладах розгорнуто 1678 ліжок для лікування коронавірусних хворих, допомогу отримують 1452 пацієнта. При цьому у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії перебуває 126 пацієнтів. Реанімаційні ліжка працюють з повним навантаженням.

- Отримавши статистику захворюваності зрозуміли, що необхідно приймати рішення щодо посилення карантинних обмежень. У тому числі стосовно громадського транспорту. Це потрібно було робити, іншого виходу не було, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради нагадав, що масова вакцинація залишається єдиним засобом зупинити зростання захворюваності. Медики повідомили, що на сьогодні 20% дорослих запоріжців повністю вакцинувалися. Ще 30% зробили перше щеплення. У Запоріжжі щоденно у середньому роблять від 4700 до 5500 щеплень.

- У місті працюють Центри масової вакцинації. В умовах посилення карантинних обмежень кількість бажаючих зробити щеплення може зрости. Завдання департаменту охорони здоров’я міської ради оперативно реагувати на ситуацію. У разі необхідності збільшувати кількість працюючих бригад, - зазначив Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради доручив взяти на контроль своєчасність виплати заробітних плат медикам. Також на сесії міської ради місто планує спрямувати додаткові кошти на допомогу лікарням.

Контролювати дотримання карантинних вимог продовжать мобільні бригади. Перевірятимуть і роботу громадського транспорту. Посилять контроль на ринках, у торговельних центрах.

- Головне завдання не штрафувати людей, а добитися щоб люди виконували карантинні вимоги, - наголосив Анатолій Куртєв.

Також на нараді обговорили початок підключення житлового фонду до опалення. Нагадаємо, опалювальний сезон у Запоріжжі стартував 25 жовтня. Спочатку підключили до опалення дитячі садки та лікарні у тих районах, де працює двотрубна система опалення. Сьогодні тепло почало надходити до житлових будинків та тих лікарень, дитячих садків, які поки залишалися без опалення.

- У першу чергу до опалення мають бути підключені об’єкти соціальної сфери. У разі виникнення проблем з поданням тепла у лікарнях, дитячих садках профільні департаменти повинні про це відразу ж інформувати. Після цього підключаємо житлові будинки. Всі запоріжці мають бути з теплом у визначені раніше терміни. Це спільне завдання профільних заступників міського голови, міських служб, керуючих компаній, - заявив Анатолій Куртєв.