У Запоріжжі відкрилося представництво міжнародного союзу бізнесменів України та Туреччини TUID

13.10.2017 10:39

12 жовтня відбулося відкриття запорізького представництва міжнародного союзу бізнесменів України та Туреччини TUID. На відкритті були присутні Надзвичайний та повноважний посол Турецької республіки в Україні Йонет Джан Тезель, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, глава представництва міжнародного союзу бізнесменів України та Туреччини TUID Месут Ерк, президент союзу TUID Бурак Пехліван, турецькі та запорізькі бізнесмени.

Відкриваючи представництво, Надзвичайний і Повноважний посол Турецької республіки в Україні Йонет Джан Тезель зазначив, що Туреччина і Україна мають величезні переваги, і, об'єднавши зусилля, бізнес обох країн буде більш ефективним.

- Зовсім недавно відбувся візит президента Реджепа Ердогана в Україну, в ході якого було підписано План дій з розвитку двосторонніх відносин між Україною і Туреччиною на найближчі роки, а також двосторонню угоду про захист інвестицій. Упевнений, вже найближчим часом наш спільний бізнес відчує на собі позитивні результати цієї зустрічі. Ми проінформовані про проблеми, які є в Україні, але майбутнє країни досить яскраве і ми готові в нього інвестувати, - сказав Йонет Джан Тезель

- Відкриття представництва турецько-української бізнес асоціації говорить про те, що наш регіон інвестиційно привабливий для зарубіжних партнерів і вони готові вкладати в його розвиток. Поява міжнародного союзу, завдання якого - налагоджувати партнерські взаємини між бізнесменами -виведе на новий якісний рівень партнерство між Запоріжжям та турецькими містами. Турецькі бізнесмени вже успішно працюють в Запоріжжі, це говорить про те, що в місті створені умови для розвитку. Більш тісні партнерські зв'язки дозволять удосконалювати запорізький бізнес, а також залучати в місто інвесторів і вкладати більше коштів в розвиток Запоріжжя, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Союз TUID утворений 24 березня 2009 року. Компанії, що входять до нього, працюють в таких галузях, як будівництво, телекомунікації, машинобудування, виробництво текстилю, банківська справа, роздрібна торгівля, закупівля сировини, металургія, сільське господарство і туризм. Основний принцип роботи TUID полягає в координації діяльності підприємців обох країн, спрямованої на розвиток їх бізнесу.

TUID прагне забезпечити не тільки налагодження і розвиток торговельних і економічних зв'язків між державами, а й зміцнення соціальних відносин між ними.