У 5-й міській дитячій лікарні розповіли, як лікують дітей з коронавірусом

01.11.2021 19:37

Міську дитячу лікарню №5 було включено до переліку закладів, що надають допомогу дітям, хворим на коронавірус, ще з квітня минулого року, з початку пандемії. Медичний заклад приймає пацієнтів з народження до 18 років, які мають підозру на коронавірус та з підтвердженим діагнозом. Також в лікарні є окремий операційний блок для хворих на COVID-19 пацієнтів, яким необхідне оперативне втручання.

Сьогодні у медичному закладі з робочим візитом побував секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

- Вже третій тиждень Запоріжжя в «червоній зоні». Ситуація з поширенням коронавірусу залишається невтішною. Коронавірус став дуже агресивним. І якщо минулого року діти хворіли менше, то цьогоріч захворюваність дитячого населення зросла вдвічі. Ще два місяці тому ця лікарня була дотаційна, а вже зараз, на рахунках закладу закумульовані кошти, яких вистачає і на обладнання, і на медикаменти, і на заробітну плату персоналу, - зазначив Анатолій Куртєв.

Як розповів головний лікар міської дитячої лікарні №5 Андрій Запорожченко, кількість і важкість стану хворих з початку пандемії дуже змінилась.

- За весь минулий рік в медичному закладі було проліковано близько 180 дітей. Цього року їх кількість зросла до 380, основна частина пацієнтів потрапила до нас саме в жовтні. І впродовж місяця стабільно 7-8 дітей перебували на реанімаційних ліжках. Наразі в лікарні проходять лікування 30 дітей, - сказав Андрій Запорожченко.

Відділення для надання допомоги хворим на коронавірус дітям забезпечене усім необхідним – ліжка під’єднані до системи централізованої подачі кисню, наявні медпрепарати. Окрім того, відділення оснащене 12 апаратами ШВЛ, портативним УЗД та мобільним рентген апаратом, сучасним лабораторним обладнанням.