У запорізькій лікарні №7 продовжують лікувати хворих на коронавірус

02.11.2021 14:55

Міську лікарню №7 визначено як медичний заклад першої хвилі для надання допомоги хворим на коронавірус. Протягом року у закладі було проліковано понад 2 тисячі пацієнтів. Сьогодні, 2 листопада, представники лікарні розповіли про ситуацію з заповненістю ліжок та перебігом хвороби.

Як підкреслила директорка КНП «Міська лікарня №7» Ірина Смирнова, установа надає допомогу хворим у тяжкому чи вкрай тяжкому стані. Через нову хвилю коронавірусу в лікарні збільшили кількість ліжок зі 130 до 250, і 90% з них зайняті. Також було збільшено кількість ліжок у реанімаційному відділенні – з 6 до 12. За словами медиків, за день виписують у середньому по 20 пацієнтів. У той самий час надходить 17.

– Зараз ми забезпечені киснем. У лікарні є 150 потокових точок централізованої подачі кисню, понад 130 кисневих концентраторів. Кожен хворий, який потребує кисневої терапії, нею забезпечений. У середньому щодня використовуємо близько 4 тонн кисню. Я звертаюся до всіх містян: будь ласка, підіть у пункт вакцинації та зробіть щеплення. Так ми зможемо зупинити цю епідемію. Ресурс медичних закладів майже вичерпано, – наголосила Ірина Смирнова.

Щоб не допустити погіршення епідемічної ситуації запоріжців закликають відповідально поставитися до свого здоров'я та дотримуватися карантинних вимог.