Запорізькі депутати проголосували за зміни до програми охорони здоров’я міста

03.11.2021 15:00

Сьогодні в ході 9-ї сесії Запорізької міської ради депутати розглянули та ухвалили зміни до програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2019- 2021 роки».

Так, для реалізації відповідної програми збільшено видатки на 46,9 млн грн.

Зокрема 1,1 млн грн буде спрямовано на проведення профілактичних щеплень проти грипу майже 5 тис. працівників бюджетної сфери з групи ризику.

Серед впроваджених змін у кошторис програми охорони здоров’я – виділення 29,5 млн грн на здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню та ліквідації спалахів коронавірусної хвороби. Кошти підуть на забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення хворих на вірусну інфекцію, придбання обладнання довгострокового користування (моніторів пацієнта, аспіратора, апаратів ШВЛ, кисневих концентраторів та ін.), забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту, закладів охорони здоров’я швидкими тестами, дезінфікуючими засобами, влаштування та ремонт киснепроводів для лікування пацієнтів та хворих на Covid-19.

Також на 21,4 млн грн збільшено видатки для забезпечення фінансування комунальних некомерційних підприємств другого рівня. Зокрема 5,6 млн грн підуть на забезпечення дефіциту заробітної плати з нарахуваннями для КНП «Міська дитяча лікарня №5» та КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» через недостатнє фінансування НСЗУ за пакетами медичних послуг (вартість тарифів на медичні послуги не відповідає фактичним витратам тощо).

Ще понад 11 млн грн виделені на оплату праці з нарахуваннями медичного персоналу, задіяного на додатково розгорнутих ліжках в лікарнях та наданні медичної допомоги хворим на Covid-19.