Представники міської влади обговорили з підприємцями дотримання карантинних вимог

02.11.2021 18:00

Сьогодні відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва. До участі в засіданні окрім членів комісії та доповідачів також були запрошені підприємці міста.

Секретар міськради подякував представникам бізнес-спільноти за відповідальне ставлення до карантинних обмежень.

- Завдяки вашій роботі наповнюється міський бюджет, ви створюєте нові робочі місця. Але у нас наразі дуже складна ситуація з поширенням коронавірусної інфекції. «Червона зона» - це не якась наша забаганка. Це ті вимоги, які дійсно покликані стримати поширення хвороби. Тому ми дуже розраховуємо на відповідальність місцевого бізнесу, - зазначив Анатолій Куртєв.

Учасники наради наголосили на тому, що необхідно посилити контроль за дотриманням карантинних вимог в Запоріжжі. Зокрема, керівництво суб’єктів господарської діяльності має ретельніше слідкувати за наявністю в працівників і у відвідувачів сертифікатів про щеплення однією чи двома дозами вакцини, негативних ПЛР-тестів чи експрес-тестів на антиген, або довідок про одужання від COVID-19.

Нагадаємо, також за рішенням місцевої комісії з питань ТЕБ та НС дітям до 18 років заборонено відвідувати торговельно-розважальні центри без супроводу дорослих. Супроводжуючі повинні мати з собою COVID-сертифікат або інший документ, що підтверджує відсутність хвороби або одужання від коронавірусу.