В Запоріжжі збільшать фінансування освіти

03.11.2021 14:55

На сесії Запорізької міської ради депутати виділили більше коштів на освітню сферу. Серед завдань – поточні та капітальні ремонти закладів освіти, придбання нового учбового спецобладнання та облаштування прилеглих територій. Також збыльшили фынансування відновлення школи №53 у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Так, у зв’язку з проведенням додаткових робіт по об’єкту «Капітальний ремонт приміщень будівлі Запорізької загальноосвітньої школи № 53 I-II ступенів, за адресою м. Запоріжжя, вул. Шевченка,123. Коригування», що приймає участь у програмі Президента «Велике будівництво», необхідно збільшити асигнування по заходу «Проведення капітальних ремонтів закладів освіти (надзвичайна кредитна програма)» на суму 10,4 млн грн.

Також згідно з рішенням сесії Запорізької обласної ради, збільшуються асигнування іншої субвенції з місцевого бюджету на суму 1,7 млн грн, а саме:

  • по заходу «Проведення реконструкції будівель закладів загальної середньої освіти» по об’єкту «Реконструкція частини будівлі, міні-футбольного майданчика зі штучним покриттям, будівництво роздягалень та душових у Запорізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №38 Запорізької міської ради Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Парамонова, 7а» на суму понад 1 млн грн;
  • по заходу «Проведення будівництва закладів дошкільної освіти» по об’єкту «Встановлення дитячого майданчика у ДНЗ № 169 «Берегиня», розташованого по вул. Республіканській, 86 у м. Запоріжжя» на суму 658 тис. гривень.

Окрім цього, в ході сесії депутати затвердили перерозподіл коштів в освітній сфері. Так, у зв’язку зі зменшенням фактичної кількості діто-днів для забезпечення харчуванням учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти пільгових категорій, склалася економія коштів на загальну суму 500 тис. грн, яку перерозподілять на захід «Забезпечення харчуванням вихованців закладів загальної середньої освіти».

У зв’язку зі зменшенням фактичної кількості діто-днів для забезпечення харчуванням учнів 5 - 11 класів закладів загальної середньої освіти, склалася економія коштів на загальну суму 1,3 млн грн, що планується перерозподілити на захід «Забезпечення харчуванням вихованців закладів загальної середньої освіти».

Всього по програмі «Освіта на 2019-2021 роки» збільшили видатки на загальну суму 9,5 мільонів гривень.