Запорізька спортсменка отримала від міста фінансову допомогу на придбання житла

03.11.2021 15:39

Під час сьогоднішньої сесії секретар міської ради Анатолій Куртєв вручив запорізькій паратхеквондистці Вікторії Марчук сертифікат на придбання житла.

Видатна спортсменка є шестиразовою чемпіонкою світу, чотириразовою чемпіонкою Європи, чемпіонкою Азії, Африки, Кореї, США, Йордану, Єгипту, Туреччини, Ірану, багаторазовою чемпіонкою України. Також Вікторія Марчук представляла Запоріжжя на Паралімпіаді-2020 у Токіо, де зайняла п’яте місце.

- В мене є дві мрії – здобути золото на Паралімпійських іграх і мати власне житло. Я хочу висловити слова подяки секретарю міської ради та депутатському корпусу за те, що одна з них здійснилась. Я дуже пишаюсь тим, що маю змогу представляти саме Запорізький регіон, та сподіваюсь, що наступна Паралімпіада буде моєю, - наголосила Вікторія Марчук.

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв підкреслив, що депутати одноголосно підтримали пропозицію про виділення коштів запорізьким спортсменам-олімпійцям та паралімпійцям.

- Я з гордістю вручаю Вікторії Марчук сертифікат на придбання житла. Ви та людина, з якої ми всі маємо брати приклад, - зазначив Анатолій Куртєв.

Нагадаємо, рішення про матеріальну підтримку запорізьких спортсменів, які стали призерами цьогорічних Олімпійських та Паралімпійських ігор було затверджене на сьомій сесії Запорізької міської ради на початку вересня. Кошти з міського бюджету виділені в рамках міської програми підтримки обдарованої молоді.