Анатолій Куртєв прокоментував результати сесії міської ради

03.11.2021 17:30

Збільшення фінансування медицини, освіти, соціальних програм. Зокрема галузь охорони здоров’я додатково отримала майже 47 мільйонів гривень. Ці кошти підуть на закупівлю обладнання, медикаментів для ковідних лікарень, доплати медичним працівникам. Відповідні рішення були прийняті на сьогоднішній сесії міської ради. Результати засідання прокоментував секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Сьогодні відбулась дев’ята сесія Запорізької міської ради. Було розглянуто понад 50 проєктів рішень, які стосувалися різних сфер життя міста, міських бюджетних програм, надання матеріальної допомоги запоріжцям.

- На сесії було обговорено багато важливих питань, які стосувалися освіти, охорони здоров’я, соціального захисту. Була жвава розмова. Всі побачили, що ми можемо працювати разом. Депутатська більшість, яка зараз сформувалася, працює на благо нашого міста. У цьому руслі продовжимо працювати й надалі, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що завдяки підписанню за ініціативи Президента України Володимира Зеленського на загальнодержавному рівні Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021-2022 років в Україні вдалося зафіксувати ціни на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики. У результаті концерн «Міські теплові мережі» зможе зекономити 100 мільйонів гривень на закупівлі природного газу. На цю суму буде зменшена фінансова допомога підприємству з бюджету міста.

На сьогоднішній сесії концерн «МТМ» повернув ці кошти до бюджету Запоріжжя. Завдяки цим коштам та перерозподілу грошей з низки інших програм місто змогло додатково спрямувати гроші на важливі для тисяч запоріжців питання. Зокрема збільшено фінансування медицини, освіти і так далі.

- Близько 47 мільйонів гривень додатково отримає медицина. Це заробітна плата медикам, медикаменти, обладнання для ковідних лікарень. Ці витрати не покривають надходження від НСЗУ. Дуже важливо виділити ці гроші, адже місто залишається у «червоній» зоні. Заклади охорони здоров’я працюють з повним навантаженням, і ми маємо їм всебічно допомагати. Буде також збільшене фінансування освіти, соціальних програм. Так, додатково виділено понад 10 мільйонів гривень на реконструкцію школи №53, яку відновлюють у рамках програми Президента України «Велике будівництво», - заявив Анатолій Куртєв.

Зазначимо, зокрема 49 мільйонів гривень буде спрямовано на виплату заробітних плат вчителям, 7,5 мільйонів гривень - на стипендії учням професійно-технічних закладів.