У Запоріжжі продовжується перевірка міського транспорту

04.11.2021 11:50

В обласному центрі тривають перевірки дотримання карантинних вимог. Патрульні спільно з міським управлінням трансбезпеки провели черговий рейд громадським транспортом. Перевірку влаштували вранці, коли більшість містян їдуть на роботу.

З початку листопада проїзд у міському транспорті дозволений лише тим, хто має ковід-сертифікати, довідку про одужання або негативний тест на коронавірус.

Перевіряє міський транспорт також управління "Укртрансбезпеки". Працюють у цьому напрямку і представники міського управління транспорту. Спеціалісти зазначають, впродовж двох місяців вже двічі інспектували усіх перевізників міста на дотримання карантину перед виходом на лінію та на кінцевих зупинках. Однак і досі трапляються водії, які нехтують правилами.

- Ці випадки трапляються не так часто, як навесні. Всі перевізники усвідомлюють свою відповідальність перед суспільством, перед державою і обов’язково проводять інструктаж водіїв щодо необхідності дотримання карантинних вимог. Але у зв’язку з великим пасажиронавантаженням нашого міста водіям іноді доводиться у години пік завантажувати повні транспортні засоби. Всі перевізники зараз намагаються збільшити кількість транспортних засобів, аби уникнути такого явища, - зазначив головний спеціаліст управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міськради Сергій Волков.

Під час цього рейду порушників не виявили. Правоохоронці ж нагадують, за порушення карантину передбачено штраф від 17 до 34 тис. грн.