У Запоріжжі працюють над підвищенням якості прибирання контейнерних майданчиків

04.11.2021 17:05

Питання покращення санітарного стану міста, якості прибирання територій залишаються для Запоріжжя актуальними. Їх необхідно вирішувати. І робити це якнайшвидше. Зокрема це стосується прибирання майданчиків, на яких розташовані контейнери для сміття. У цьому переконаний секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв зібрав нараду, яка була присвячена питанням прибирання території міста, санітарного стану Запоріжжя. У ній взяли участь профільні заступники міського голови, голови районних адміністрацій, керівники КП «Комунсантрансекологія» та компанії «Вельтум-Запоріжжя».

Секретар міської ради наголосив, що такі наради стануть регулярними. На них розглядатимуться різні проблемні питання у цій сфері. Зокрема сьогодні - прибирання контейнерних майданчиків, підвищення якості цих робіт.

- Будемо збиратися постійно. Мета - щоб наше місто стало чистішим, кращим, на вулицях не було звалищ гілок, листя, сміття. У мене склалася думка, що на сьогодні відсутня узгодженість дій, необхідна взаємодія. Маємо вирішити цю проблему. Сьогодні розпочнемо з одного з найбільш складних питань – стану прибирання контейнерних майданчиків для сміття біля житлових будинків, - сказав Анатолій Куртєв.

Учасники наради зазначили, що у Запоріжжі нараховується біля житлових будинків 2251 контейнерний майданчик для сміття. З них 1651 перебуває на балансі КП «Комунсантрансекологія», яке передало їх в оренду компанії «Вельтум-Запоріжжя». Зараз вирішується питання з передачею майданчиків, що залишилися, також на баланс згаданому комунальному підприємству. У свою чергу «Вельтум-Запоріжжя» уклав договір з підрядником на прибирання орендованих майданчиків.

На нараді наголошувалося, що на сьогодні залишається питання з якістю прибирання контейнерних майданчиків. З одного боку необхідно завершити їх передачу на баланс КП «Комунсантрансекологія». Це стосується майданчиків, які не мають власника. У подальшому вони також, згідно з передбаченою законодавством процедурою, можуть бути передані в оренду.

У той же час було відзначено, що необхідно розробити та впровадити новий, більш ефективний механізм прибирання таких майданчиків. Учасники наради мають у найкоротший термін внести свої пропозиції з цього приводу.

- Нікого з запоріжців не повинно цікавити, скільки двірників у того, хто має прибирати сміттєві майданчики біля їх будинку, за яким графіком вони працюють. Завдання забезпечити прибирання сміття. Майданчики мають бути чистими кожного дня, - заявив Анатолій Куртєв.