У запорізькій міськлікарні №6 розповіли, як лікують хворих на коронавірус

04.11.2021 16:35

Медики КНП «Міська лікарня №6» перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом. З 7 жовтня медичний заклад почав знову активно приймати коронавірусних хворих. Для пацієнтів цієї категорії там перепрофілювали усі відділення. Щодня до 6-ї лікарні надходить близько 20 хворих на COVID-19. Стільки ж йдуть на виписку.

Міська лікарня №6 – один із медичних закладів Запоріжжя, де рятують хворих на коронавірусну інфекцію. Більшість пацієнтів, які надходять до лікарні, перебувають у тяжкому або вкрай тяжкому стані та потребують кисневої підтримки. Як ситуація із заповненістю ліжок і перебігом хвороби у пацієнтів зараз, розповіла директор КНП «Міська лікарня №6» Ірина Віцина.

За її словами, в медичній установі розгорнуто 290 ліжок для пацієнтів із COVID-19, з яких на сьогодні зайнято 280. Реанімація розрахована на 15 хворих, і поки що вона повністю зайнята. Зараз навантаження на лікарів та медсестер збільшилося вдвічі. Значно збільшилася витрата кисню – до 3 тонн на добу. Якщо раніше заправку кисню проводили один раз на три дні, то зараз – до трьох разів на добу.

– Ми працюємо в авральному режимі. Хворих на коронавірусну інфекцію дуже багато. Хвороба цього сезону стала більш агресивною, тому і протікає вона у наших пацієнтів важче. У них швидше розвивається пневмонія, уражається відразу великий відсоток легень. Зараз до нас щодня надходить практично однакова кількість пацієнтів, поки немає необхідності в додаткових ліжках. Сподіваємося, пік захворюваності ми вже подолали. Тепер дуже чекаємо, поки цей процес піде на спад, – розповіла Ірина Віціна.

Щоб захистити себе від небезпечного вірусу, лікарі закликають запоріжців вакцинуватися.