Завершуються роботи з ремонту тротуара по вулиці Чумаченка

06.07.2017 11:15

Ще одним важливим напрямком у благоустрої Запоріжжя міська влада визначила ремонт тротуарів. Останні кілька років пішохідним зонам увага не приділялася, стан багатьох об'єктів став небезпечним для людей. Ремонти тротуарів в обласному центрі стартували з 2016 року. Робота в цьому напрямку продовжена і в поточному році.

Обсяги робіт по ремонту тротуарів у 2017 році, в порівнянні з минулим роком, збільшені в рази.

У кожному районі були визначені найбільш проблемні об'єкти, які будуть приведені в порядок.

З минулого тижня почався ремонт ділянки тротуару по вулиці Чумаченка. Обсяг робіт 1100 кв.м. На цьому тижні робочі КП «ЕЛУАШ» виконують укладання асфальтобетонного покриття. Ширина пішохідної зони більше 4 м, а це дозволяє задіяти сучасну спецтехніку - асфальтоукладальник. Таким чином, роботи виконуються швидше.

- Дана ділянка тротуару по вулиці Чумаченка була повністю зруйнована, утворилися великі ями, розбитий бордюр, прийшла в непридатність зливова система. Через просадок в асфальтовому покритті пішохідна зона стала небезпечною для людей, особливо в зимовий період з опадами та обмерзанням. Тут замінений бордюр, відновлено основу і зливові лотки, які відводять воду з внутрішньо квартальних територій. Зараз завершуються роботи з укладання асфальтобетонного покриття, - розповів начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

У 2017 році по місту заплановано відремонтувати тротуари загальною площею понад 70 тис. кв. м. Це практично в п'ять разів більше, ніж в минулому - 2016 році.