Запоріжжя працює над залученням інвестицій

05.11.2021 17:30

Міська влада Запоріжжя працює над пошуком додаткових джерел для впровадження важливих для міста та запоріжців проєктів. Зокрема, бере участь у державних програмах, співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями.

Сьогодні в міській раді під головуванням секретаря міськради Анатолія Куртєва, відбулась нарада стосовно залучення позабюджетних коштів на реалізацію міських проєктів.

У цьому напрямку Запоріжжя успішно співпрацює з Європейським інвестиційним банком, Європейським банком реконструкції та розвитку, Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), Державним банком розвитку Німеччини (KFW), Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) та Данським агентством міжнародного співробітництва (Danida Business Finance).

Так, на сьогодні в місті вже підписані договори стосовно термомодернізації об’єктів бюджетної сфери. Цей проєкт реалізується спільно з Європейським інвестиційним банком. За три етапи передбачається термомодернізація 36 закладів бюджетної сфери. Наразі за цим проєктом проходять тендерні процедури. Також у Запоріжжі в рамках програми «Міський громадський транспорт України» із залученням коштів Європейського інвестиційного банку планується розвивати громадський транспорт міста – придбати нові автобуси та електробуси.

Підписана й угода з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) на реалізацію низки ініціатив. Зокрема це проєкт «Розумне місто», оновлення рухомого складу міського електротранспорту та спеціальної дорожньої техніки, реконструкція одного з міських парків.

Окрім цього, на розгляді знаходиться низка пропозицій від інших міжнародних організацій. Зокрема від Державного банку розвитку Німеччини (KFW), Данського агентства міжнародного співробітництва (Danida Business Finance) тощо. Учасники наради дійшли згоди, що необхідно скласти план реалізації вже підписаних проєктів за роками для того, щоб оцінити спроможність участі міста в інших ініціативах.