Представники міської влади Запоріжжя провели зустріч з головами ОСББ

05.11.2021 17:00

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв ініціював зустріч з представниками ОСББ Запоріжжя, які звернулися до нього з проханням допомогти з вирішенням існуючих проблем.

Сьогодні в малій залі Запорізької міської ради відбулася зустріч Анатолія Куртєва, профільних заступників міського голови, керівництва концерну «Міські теплові мережі» з представниками ОСББ.

- Ми зібралися тісним колом, щоб обговорити багато питань. Я розумію, що давно вже не було комунікації, але нам потрібно співпрацювати. Від цього залежить якість надання послуг запоріжцям, - сказав Анатолій Куртєв.

Представники ОСББ мали змогу поставити питання, які їх хвилювали. Одне з них стосувалося підготовки будинків до опалювального сезону та підписання актів готовності.

Генеральний директор концерну «МТМ» Олександр Грек нагадав, що коли до будинку подається тепло, комунальне підприємство має бути впевнено, що жодні роботи там не проводяться та він повністю готовий до прийому теплоносія. Цей акт допомагає скоординувати роботу з запуску опалення.

Голови ОСББ запропонували відмовитися від подачі цього акту та надавати інформацію в звичайному листі.

Серед питань, які піднімалися під час зустрічі – набрання чинності нових договорів на постачання теплової енергії та гарячої води. Вони передбачають абонентську плату, за рахунок якої концерн зможе обслуговувати та замінювати загальнобудинкові прилади обліку тощо.

- Законодавство змінилося таким чином, що ті послуги, які ми вам надавали з абонентського обслуговування, раніше були враховані у тарифі на теплову енергію. Оскільки змінилися форми управління будинками, тому відбувся поділ: послуга з постачання теплової енергії та послуга з абонентського обслуговування. Тепер це дві різні послуги. Ті ОСББ, які обирають колективний договір, мають право розрахувати абонентську плату та виставляти її мешканцям своїх будинків. Вони отримуватимуть ці гроші собі та зможуть використовувати їх на абонентське обслуговування, обслуговування будинкових приладів обліку або інші потреби ОСББ, - зазначив Олександр Грек.

Під час зустрічі також підняли питання налагодження комунікації та взаємодії з керівництвом комунальних підприємств, зворотного зв'язку, плати за опалення підвалів, нежитлових приміщень та мансард, кинутих мереж та інше.

Представники міської влади та керівництво концерну «Міські теплові мережі» вислухали всі запитання й пропозиції та надали відповіді.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв наголосив, що нова влада відкрита та готова співпрацювати з ОСББ, та запропонував проводити такі зустрічі регулярно.

- Ми з вами будемо спілкуватися дуже часто. Такі зустрічі будемо проводити по мірі накопичення проблем. Я вдячний вам за цю зустріч та ще раз закликаю до комунікації. Давайте працювати разом. Зараз непроста ситуація – ми знаходимося в «червоній» зоні, нам дістався житловий фонд у недуже хорошому стані, але ми маємо працювати та домогтися того, щоб комфортно було всім. За тиждень-два зустрінемося з вами знову, - підсумував Анатолій Куртєв.