У Запоріжжі тривають карантинні перевірки

05.11.2021 16:35

Понад 100 карантинних рейдів протягом дня. У такому режимі нині працюють мобільні групи в Запоріжжі. На дотримання усіх правил «червоної» зони перевіряють як громадський транспорт, так і заклади торгівлі та харчування.

Робочі групи працюють з самого ранку та до вечора. Так, представники поліції активно перевіряють зупинки громадського транспорту. Поліцейські кажуть, за три тижні, а саме стільки область перебуває у “червоній” зоні, проінспектували з півтисячі перевізників та вдвічі більше пасажирів. Під час рейду поблизу автовокзалу порушників не виявили. 

- На даному етапі загалом спостерігається позитивна динаміка. Водії мають при собі сертифікати, пасажири дотримуються вимог - перебувають в масках та з відповідними сертифікатами. Люди ставляться повністю з порозумінням до проведених заходів, - розповів інспектор УПП в Запорізькій області Микола Назаренко.

Доки патрульні перевіряють громадський транспорт, працівники Держпродспоживслужби та райадміністрацій моніторять дотримання карантину у кафе та крамницях. Сьогодні навідались до одного з продовольчих магазинів Дніпровського району. Перевіряльники зазначають: на заклад скаржились відвідувачі, начебто тут не дотримуються протиепідемічних правил. Під час перевірки фахівці виявили недоліки і склали на представника магазину адмінпротокол.

- Дійсно, знайдені незначні порушення. Не проводиться температурний скринінг  працівників перед початком робочої зміни та відсутні деззасоби для обробки приміщення та контактних поверхонь. Також відсутні журнали або чек-лист, де це все можна прописати. За виявлені порушення склали на адміністратора протокол за адміністративне порушення за 42 статтею КУпАП, це накладення адміныстративного штрафу від 102 грн до 425 грн, - розповіла представниця управління ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області Катерина Острогляд.

Адміністратор зауваження не заперечував і пообіцяв усі недоліки виправити. Загалом же у Запорізькій області  за час “червоної” зони перевірено понад дві  тисячі підприємців.