У міськлікарні №1 розповіли, як проходить лікування хворих на COVID-19

08.11.2021 16:45

За словами медиків, ситуація з кількістю хворих протягом останнього часу тримається на стабільно важкому рівні. У медичних закладах практично заповнені ліжка, передбачені для цієї категорії пацієнтів. Сьогодні представники запорізької міської лікарні №1 розповіли, яка ситуація у них в установі наразі.

Міська лікарня №1 у Комунарському районі – одна з медичних установ, визначених для прийому хворих із COVID-19. За словами керівництва лікарні, на сьогодні для них передбачено 250 ліжок. 90% наразі зайняті.

Також довелося розширити кількість місць у реанімації лікарні. Так, раніше тут було 6 місць, тепер додали ще 2. Представники медичної установи кажуть, що зараз задіяли для боротьби з коронавірусом усі ресурси.

- Усі пацієнти, які потрапляють до лікарні, киснезалежні. Тому найголовніше, чим нам потрібно їх забезпечити – це киснем та висококваліфікованими фахівцями. І якщо кисню поки що вистачає, то з медичними працівниками – велика проблема. Наші лікарі працюють зараз із перевантаженням, – розповіла заступниця директора Запорізької міської лікарні №1 Людмила Нестерова.

Фахівці закликають запоріжців активно вакцинуватися та дотримуватись усіх карантинних вимог для запобігання поширення коронавірусної інфекції.