У міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги розповіли про лікування хворих на коронавірус

09.11.2021 17:55

Наприкінці жовтня міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги розпочала приймати хворих на коронавірус. Для надання медичної допомоги пацієнтам цієї категорії тут розгорнули 100 ліжкомісць.

Сьогодні з роботою відділення ознайомився секретар міської ради Анатолій Куртєв.

- Під час робочого візиту поспілкувався з головним лікарем закладу та медпрацівниками, які надають допомогу хворим з коронавірусом. Враховуючи те, що медичний заклад не є специфічним для лікування інфекційних хвороб, роботу відділення побудовано відповідно до всіх вимог, розмежовано відповідні зони, - наголосив Анатолій Куртєв.

Директор КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Дмитро Івченко зауважив, що за потреби в медзакладі готується резерв для розгортання додаткових ліжок. Зокрема, вирішується питання щодо облаштування установи точками централізованого постачання кисню. На сесії міської ради з бюджету Запоріжжя були виділені 29,5 млн грн на здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню та ліквідації спалахів коронавірусної хвороби, зокрема, й на придбання ліків та обладнання, у тому числі й кисневих концентраторів для міських лікарень.

Окрім цього, під час зустрічі обговорювалось питання заробітних плат медичним працівникам.

- Медичні заклади Запоріжжя, зокрема й міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги, є дотаційними. Разом з тим, після проведеної реорганізації, низка медзакладів вийшли на прибуток. Перед нами стоїть завдання виконати ті умови, які встановлює держава. З нового року зарплати лікарів, середнього медперсоналу повинні відповідати затвердженому рівню. Тому нам потрібно буде реформувати нашу систему охорони здоров’я. При цьому, жоден медичний працівник не буде звільнений, - наголосив Анатолій Куртєв.