Запорізькі фонтани продовжують готувати до зими

10.11.2021 11:55

З другої половини жовтня в обласному центрі тривають роботи з консервування фонтанів. Після їх вимикання, працівники КП «Титан» зливають воду, миють чаші, знімають форсунки й насоси для подальшого ремонту та приведення до ладу у майстерні. Нині розпочався заключний етап – накриття конструкцій шатрами з підсвічуванням.

У Запоріжжі функціонують 38 фонтанів, 9 з яких перед початком зимового сезону, накривають вже згаданими захисними шатрами з підсвічуванням.

Так, сьогодні, 10 листопада, «титанівці» змонтували їх над фонтанами на площі Поляка, а саме закріпили на металевому каркасі напівпрозорі листи полікарбонату. Так і ж роботи залишилося провести ще на двох.

- На цьому процес консервації буде звершено. Також буде встановлено підсвічування цих куполів фонтанів. Такі конструкції захищають від впливу атмосферних опадів, коливань температури зовнішнього повітря, а також забезпечують естетичний вигляд, адже додають охайності фонтанам взимку, - розповів майстер служби обслуговування фонтанів КП «Титан» Юрій Грицаченко.

Процес консервації міських фонтанів у Запоріжжі планується повністю завершити вже наступного тижня. Тоді «титанівці» почнуть огляд, а за потреби й ремонт демонтованого на зиму обладнання фонтанів у спеціальній майстерні. Таким чином вдасться забезпечити роботу міських фонтанів у наступному сезоні.

Також закликають мешканців та гостей міста бути більш відповідальними, не псувати та не обмальовувати шатри над фонтанами графіті. Фарба складно видаляється, комунальникам доводиться застосовувати спеціальний розчин, який псує матеріали конструкцій і сприяє завчасному їх виходу з ладу.