Міський транспорт та заклади торгівлі продовжують перевіряти на предмет дотримання карантинних обмежень

10.11.2021 15:10

Правоохоронці моніторять громадський транспорт у години пік, а мобільні бригади слідкують за виконанням вимог у магазинах, закладах громадського харчування та спортклубах. Такі перевірки щоденно влаштовують в кожному районі міста. Зокрема з інспекціями побували у Шевченківському та Вознесенівському.

Біля зупинки на площі Фестивальній патрульні традиційно чергують з самого ранку. Громадський транспорт зупиняють вибірково. У першу чергу звертають увагу на кількість пасажирів у салоні, а також наявність у них та водія засобів індивідуального захисту. Також перевіряють наявність у пасажирів сертифікатів про вакцинацію, негативних тестів, чи довідок про одужання від коронавірусу.

- Відповідно до постанови Кабміну №1236 та протоколу засідання місцевої комісії з питань ТЕБ і НС №42 від 31.10.21 року, за вказані порушення, якщо вони були виявлені, складаються відповідні адміністративні протоколи, - зазначив старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху УПП в Запорізькій області Антон Журавський.

Паралельно в цей час тривають карантинні перевірки й у Шевченківському районі. Дотримання підприємцями протиепідемічних правил контролюють мобільні групи. Цього разу минулося без порушень. Втім, незначні відхилення таки трапляються. За словами представників Держпродспоживслужби, серед найпоширеніших – це перебування великої кількості людей в одному приміщенні без одягнутих засобів індивідуального захисту, а також відсутність урн для їх утилізації.