У «Вельтум-Запоріжжя» розповіли про проблеми з вивезенням баків для будівельного сміття

10.11.2021 17:25

Спеціальні баки для збору великогабаритних та ремонтних відходів в обласному центрі почали встановлювати минулоріч. Загалом по місту таких понад 90. Саме їх поява допомогла вирішити проблему захаращення прибудинкових територій, адже мотлох та різний непотріб люди зазвичай викидали у стандартні сміттєві контейнери, або й взагалі залишали будь-де.

Об’єм одного такого бака – 8 кубічних метрів. Кожен призначений для ремонтних та великогабаритних відходів, тобто тих, які накопичилися після проведення ремонтних робіт у житловому будинку чи квартирі. Втім, часто містяни цими правилами нехтують.

- Ми стикнулися з проблемою, що більшість жителів, комерційних клієнтів – магазинів, які розташовані неподалік багатоповерхівок, розташовані за іншими адресами, в межах приватного сектору, наймають автомобіль, який повинен вивозити будівельні відходи з їхніх подвір’їв. Ці машини замість того, щоб вивантажувати сміття у спеціально відведеному для цього місці – на полігоні - й сплачувати за їх захоронення, приїздять у двори, вивантажують це сміття у ці 8-кубові контейнери, - розповіла начальниця відділу логістики ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Наталя Краско.

Норма накопичення для кожного такого бака вираховується окремо і залежить від кількості зареєстрованих мешканців у сусідніх багатоповерхівках. Аби не допустити засмічення передбудинкових територій, працівникам підприємства доводиться замінювати баки частіше, ніж раз на 2-3 тижні, як передбачено графіком.

Крім того, ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» співпрацює з районними адміністраціями. Зокрема щодо визначення локацій для вставлення баків для великогабаритного сміття та ремонтних відходів. Тільки в Олександрівському районі їх 10.

Один з таких розташований за адресою вул. Запорізька, 9. Сьогодні під час планового вивозу сміття за цією адресою представники «Вельтум-Запоріжжя» стикнулися з ще однією частою проблемою – припаркований автомобіль заблокував під’їзд до баку. Через відсутність водія робітники не змогли підступитися до контейнера та замінити його. Пообіцяли запланувати повторний візит найближчим часом та звернулись до запоріжців з проханням уважніше ставитися до паркування власних автівок.