У віддалених районах Запоріжжя мобільні бригади проводять щеплення від коронавірусу

11.11.2021 15:00

Сьогодні мешканці селища Леваневського змогли вакцинуватися від коронавірусної хвороби в амбулаторії №10. Щеплення проводила мобільна бригада всіма наявними вакцинами.

У Шевченківському районі Запоріжжя наразі працює чотири Центри масової вакцинації та два кабінети щеплень на базі ЦПМСД. Амбулаторія №10 розташована на вулиці Військбуд, 77. Там обслуговуються мешканці Військового містечка, селищ Леваневське та Будівельників, а також колишнього радгоспу Дніпровський. Це понад 5 тисяч людей.

За ініціативи місцевої влади сьогодні всі бажаючі змогли зробити щеплення від коронавірусної інфекції в амбулаторії №10. Вакцинацію в селищі Леваневського провели за проханням місцевої мешканки Наталі Одєгової, яка звернулася до Анатолія Куртєва.

Сьогодні секретар міської ради проконтролював, як організували вакцинацію.

- Ми продовжуємо відкривати Центри масової вакцинації в Запоріжжі, але не забуваємо і про віддалені куточки нашого міста. Сьогодні я побачив, що бажаючих зробити щеплення дуже багато. Тому будемо і надалі організовувати мобільні групи для проведення вакцинації. Я ледь не щодня інспектую лікарні, де рятують хворих на коронавірус. Всі вони майже заповнені, в реанімаціях немає вільних місць. Більшість хворих – невакциновані. Хтось не робив щеплення принципово, хтось боявся. Але опинившись на лікарняному ліжку, багато хто зрозумів, наскільки важливо було щепитися та пожалкував, що не зробив цього вчасно, - зазначив Анатолій Куртєв.

В амбулаторію №10 мобільна бригади повернеться за графіком, щоб місцеві мешканці мали змогу зробити друге щеплення та завершити вакцинацію.

Секретар міської ради доручив позаштатній радниці міського голови з питань медицини, директорці ЦПМСД №9 Ганні Головко, яка наразі відповідальна за кампанію з вакцинації в Запоріжжі, відпрацювати питання організації щеплень у віддалених районах та селищах міста.

- Наступного тижня плануємо організувати мобільну бригаду на Верхній Хортиці в амбулаторії на вулиці Істоміна, - повідомила Ганна Головко.