В Олександрівському районі Запоріжжя перевірили, як виконуються карантинні вимоги

11.11.2021 13:15

Сьогодні під час чергового рейду спеціальна мобільна група перевірила, як стежать за дотриманням протиепідемічних обмежень продавці продовольчих та побутових товарів в Олександрівському районі на вулиці Запорізькій, в районі Малого ринку.

Такі заходи продовжуються від початку карантину. Як завжди, інспектори перевіряли наявність засобів індивідуального захисту у персоналу та відвідувачів, бар'єрних стрічок для дотримання соціальної дистанції між людьми, інформаційних листів на вхідних дверях, окремих контейнерів для збору індивідуальних засобів після їх використання, сертифікатів вакцинації. За словами представників робочої групи, мета таких рейдів – попередити порушення, а не виписати штраф. Останнє застосовують лише якщо підприємець – злісний порушник.

– У період "червоної" зони наша мобільна група працює щодня – без вихідних. Перевіряємо за день у середньому від 20 до 50 підприємницьких точок. І щоразу виявляємо все менше порушень – бізнес вже поступово звикає працювати з урахуванням карантинних вимог. Перевірки проводитимемо й надалі, доки буде така необхідність, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Однак, крім класичної антиковідної перевірки, сьогодні робоча група разом із міською інспекцією з благоустрою провели рейд по боротьбі зі "стихійною" торгівлею. У ході рейду виявили 4 нелегальні причепи типу "Купава", які мають бути демонтовані найближчим часом. Ще 4 представники інспекції з благоустрою прибрали з вулиці Запорізької трохи раніше.

За словами представників райадміністрації, у період коронавірусних обмежень та перевірок підприємців рейди по стихійних ринках скоротили з чотирьох до трьох разів на тиждень. Однак це питання вони все ж тримають на контролі.