Запорізькі медики залишаються на передовій боротьби з коронавірусом

11.11.2021 15:35

КНП «Міська лікарня №7» було визначено однією з опорних і залучено до роботи з хворими на COVID-19 ще під час першої хвилі пандемії. Відтоді якісну та кваліфіковану медичну допомогу у стінах медзакладу отримали більше 2,5 тис. пацієнтів. Сьогодні, 11 листопада, представники лікарні розповіли про поточну ситуацію з заповненістю «ковідних» місць та перебігом хвороби.

Ліжковий фонд у медзакладі завантажений на 74%. Кількість ліжок тут збільшили до 260, нині 191 з них зайняте. У лікарні відзначають позитивну динаміку одужання, адже виписка з лікарні перевищує ушпиталення. Так, щодня з лікарні виписуються 16-19 хворих, а надходять 6-9.

- Ті хворі, які надходять до лікарні, перебувають у важкому і вкрай важкому станах. Ліжка у відділенні реанімації заповнені повністю, їх кількість теж збільшили вдвічі – замість 6 вже 12. Усі вони зайняті важкими пацієнтами, які під'єднані до апаратів штучної вентиляції легень, - зазначила директорка КНП «Міська лікарня №7» Ірина Смирнова.

Як додала Ірина Смирнова, більшість ушпиталених пацієнтів не мають щеплення проти корорнавірусу. Тільки 4 паієнти отримали одну дозу вакцини. Розповіли у медзакладі й про забезпеченість киснем. Так, тут обладнані 160 кисневих точок, працюють і 142 мобільні кисневі концентратори.