В Олександрівському районі триває будівництво каналізаційного колектора

12.11.2021 14:12

Активні роботи з будівництва каналізаційного колектора діаметром 200 мм нині відбуваються по вулиці Військкоматній, що в Олекандрівському районі. На об’єкті працює підрядна організація, залучаючи потрібних фахівців та спецтехніку.

По вже згаданій вулиці Військкоматній каналізація взагалі не була прокладена. Нині роботи тривають з «нуля». Мешканці прилеглих приватних будинків неодноразово скаржилися, адже доводилося обходитися без сучасних «зручностей» і користуватися вигрібними ямами на своїх садибах. Це в свою чергу, крім дискомфорту, є порушенням санітарних вимог і правил через розташування будинків дуже близько один до одного.

- Це дуже непросте завдання і мешканці цих будинків давно просили його вирішити. Саме тому в 2020 році ми за підтримки депутатів міськради та виконкому прийняли рішення виділити кошти на проєктування будівництва цього колектора – кошторисна вартість цього проєкту сягає близько 2,5 млн грн. Його виконанали і цьогоріч були виділені кошти на його реалізацію, - розповів заступник міського голови Олексій Нікіфоров.

Власникам прилеглих приватних будинків, які планують підключитися до новозбудованої каналізаційної мережі, слід звернутися до КП «Водоканал» і надати документ, що підтверджує право власності на нерухоме майно. Буде розроблена відповідна проєктна документація. Запоріжців просять визначитися з планами заздалегідь і почати процес узгодження безпосередньо під час будівництва колектора, аби всі додаткові монтажні роботи можна було вести паралельно.

- Останні 5 років місцеві жителі скаржилися на відсутність каналізації на цій вулиці. Нарешті був зроблений відповідний проєкт, роботи профінансовані, тож плануємося вкластися у графік. У планах включити до проєкту відсипку цієї вулиці асфальтовою крихтою вже наступного року, а також полагодити освітлення, - зазначив голова Олександрівської райадміністраці Валерій Мостовий.

Довжина цього каналізаційного колектора становитиме 230 метрів, також тут будуть побудовані 17 каналізаційних колодязів для підключення житлових будинків. Приєднати до нової мережі планується й абонентів, які мешкають по вулиці Гоголя. Впоратися з будівельними роботами підрядники мають до кінця поточного року.