Запоріжжю потрібні єдині правила для забезпечення якісного прибирання міста

12.11.2021 17:00

У прибиранні міста необхідний комплексний підхід. Потрібно розробити чіткі правила, які стосуватимуться всіх аспектів цієї роботи. Зокрема прибирання дворів, контейнерних майданчиків, наявності двірників, вивезення сміття та іншого. Ці правила мають чітко відповідати санітарним вимогам та бути єдиними для всіх. Головне, що місто має бути чистим. Цього вимагають запоріжці. На цьому наголосив сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв провів сьогодні у міськвиконкомі чергову нараду, присвячену питанням санітарного стану, прибирання міста, ситуації з вивезенням гілок, опалого листя, прибиранню контейнерних майданчиків. У ній взяли участь профільні заступники міського голови, голови районних адміністрацій, представники компанії «Вельтум-Запоріжжя».

- Проблема санітарного стану міста залишається актуальною. Ми почали працювати у цьому напрямку для того, щоб вирішити цю проблему. Необхідний системний підхід, потрібно розробити чіткий алгоритм, який стосуватиметься всіх аспектів вирішення цього питання, - сказав Анатолій Куртєв.

Учасники наради розглянули ситуацію з прибиранням контейнерних майданчиків для сміття. Наголошувалося, що необхідно змінити механізм їх прибирання. Майданчики мають прибиратися щоденно та якісно. Керівництво КП «Комунсантрансекологія» отримало доручення запропонувати різні варіанти вирішення цього питання, з конкретними розрахунками витрат та необхідних ресурсів.

Також розглянули питання належної кількості двірників, забезпечення якісного прибирання прибудинкових територій керуючими компаніями. Наступного тижня вирішили провести нараду за участю керуючих компаній, де й обговорити цю проблему.

На нараді також говорили про своєчаснее вивезення опалого листя, обрізаних гілок. Серед проблемних питань зазначалося, що мешканці деяких будинків офіційно відмовилися від прибирання прибудинкових територій, що суперечить санітарним нормам.

- Необхідно розробити правила, які регулюватимуть питання санітарного стану міста. Як часто має здійснюватися прибирання території, вивезення сміття, скільки двірників має бути, хто контролює якість прибирання. Ці правила мають стосуватися всіх – керуючих компаній, комунальних підприємств, ОСББ. Їх необхідно затвердити. У разі невиконання цих правил винних можна бути притягати до відповідальності, - наголосив Анатолій Куртєв.

Зазначалося, що такі правила мають базуватися на санітарних нормах прибирання території. Зокрема це стосується частоти прибирання, вивезення сміття та іншого.