У Запоріжжі біля комплексу «Переправа» пройшов мітинг, присвячений Дню захисника України і Дню визволення міста

13.10.2017 15:40

Сьогодні, 13 жовтня, біля архітектурно-меморіального комплексу «Переправа» пройшов мітинг, присвячений Дню захисника України і Дню визволення Запоріжжя від нацистських загарбників. У ньому взяли участь заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков, керуючий справами виконавчого комітету Запорізького міської ради Роман Омельянович, ветерани, представники політичних партій і громадських організацій.

Переправа на правий берег Дніпра, яка відбулася в 1943 році, стала найважливішим етапом на шляху до звільнення Запоріжжя від окупантів. Сьогодні запорожці приїхали до меморіалу, щоб поклонитися тим, хто віддав свої життя, звільняючи наше місто. І сказати «спасибі» тим, хто ще може розповісти про події страшних воєнних років.

- Сьогодні ми вшановуємо пам'ять воїнів, які віддали життя при форсуванні Дніпра і визволенні Запоріжжя. І з вдячністю вшановуємо живих ветеранів, у яких вчимося любити і захищати свою країну, - сказав керуючий справами виконавчого комітету Запорізького міської ради Роман Омельянович.

Пам'ять воїнів, які загинули при визволенні Запоріжжя, вшанували хвилиною мовчання. Учасники мітингу поклали квіти до меморіального комплексу «Переправа» та пустили на дніпровську воду урочисті вінки пам'яті.