У запорізькій міськлікарні №6 розповіли, як лікують хворих на коронавірус

15.11.2021 16:30

Медики КНП «Міська лікарня №6» перебувають на передовій у боротьбі з коронавірусом. З 7 жовтня медичний заклад почав знову активно приймати коронавірусних хворих. Для пацієнтів цієї категорії там перепрофілювали усі відділення. Щодня до 6-ї лікарні надходить близько 10 хворих на COVID-19. У середньому 20 йдуть на виписку.

Міська лікарня №6 – один із медичних закладів Запоріжжя, де рятують хворих на коронавірусну інфекцію. Більшість пацієнтів, які надходять до лікарні, перебувають у тяжкому або вкрай тяжкому стані та потребують кисневої підтримки. Як ситуація із заповненістю ліжок і перебігом хвороби у пацієнтів зараз, розповіла директор КНП «Міська лікарня №6» Ірина Віцина.

За її словами, в медичному закладі розгорнуто 290 ліжок для пацієнтів із COVID-19, з яких на сьогодні зайнято 243. Реанімація розрахована на 15 хворих, і поки що вона повністю зайнята.

- Поки що ми, як і раніше, працюємо в посиленому режимі. Однак поступово спостерігаємо спад кількості хворих. Так, якщо на початку третьої хвилі до нас надходило близько 30 осіб на день, то зараз у середньому 10. Загалом з початку жовтня ми пролікували вже близько 500 осіб із коронавірусом та його ускладненнями. Сподіваємося, що цю хвилю ми вже пройшли і вона надалі йтиме на спад, – розповіла Ірина Віцина.

Щоб захистити себе від вірусу, лікарі закликають запоріжців вакцинуватися.