В Олександрівському районі ремонтують внутрішньоквартальні дороги

16.11.2021 09:22

У Запоріжжі триває ремонт доріг у дворах багатоповерхівок. На сесії було виділено додаткові кошти на ремонт внутрішньоквартальних доріг, зокрема в Олександрівському районі. Це дозволило цього року майже вдвічі збільшити обсяги робіт.

У 2021 році на ремонт внутрішньоквартальних доріг в Олександрівському районі було виділено майже 3 млн грн. Загальна площа відремонтованих доріг склала 4 100 кв. м. Ремонти виконувалися на вулицях Українській, Поштовій, Жуковського та проспекті Соборному. На вересневій сесії депутати виділили додаткові кошти на ремонт внутрішньоквартальних доріг в Олександрівському районі – ще 3 млн грн. Після проведення тендерів та укладання договорів, роботи розпочалися відразу за кількома адресами – по вулицям Жуковського, Запорізькій та Українській.

Сьогодні секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв проконтролював, як виконується середній ремонт доріг у дворах будинків №78, 80 та 82 на вулиці Жуковського. Роботи виконує підрядна організація на площі близько 2 400 кв. м. Завершити їх планують за 4-5 днів.

- Роботи виконуються дуже швидкими темпами. Хоча ремонт виявився досить важким. У цих дворах на деяких ділянках зберіглася стара бруківка. Неможливо було використовувати фрезу, тому частину робіт проводили вручну. Тут вже виконали демонтаж старого покриття і наразі завершують укладання нового шару асфальту, частково замінюють бордюрний камінь та поребрики. Далі робочі будуть укладати асфальт на підходах до під’їздів, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Далі ремонт внутрішньоквартальних доріг розпочнеться на вулиці Базарній. Загалом до кінця року в Олександрівському районі планують відремонтувати понад 8 тисяч кв. м внутрішньоквартальних доріг.

- Особливу увагу міська влада приділяє ремонту внутрішньоквартальних доріг. У Запоріжжі є двори, в яких зовсім не ремонтували дороги. Але завдяки сумісній роботі міської та районної влади, а також депутатського корпусу, ми відновлюємо дорожнє покриття. Особливу увагу приділяємо якості проведеного ремонту. Зупинятися на цьому не плануємо. Ремонтувати внутрішньоквартальні дороги потрібно в усіх районах міста. Дякую депутатам міської ради за підтримку в питанні виділення відповідних коштів, - зазначив Анатолій Куртєв.