Представники міської влади провели зустріч з медиками

16.11.2021 09:53

Видача міжнародних свідоцтв про вакцинацію. Перспективи та розвиток центрів первинної медико-санітарної допомоги. Ці та інші питання обговорювались на нараді з директорами ЦПМСД, яку провели секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв разом з заступником міського голови Анатолієм Васюком.

Анатолій Куртєв нагадав, що в Центрах масової вакцинації запрацювала послуга видачі міжнародних свідоцтв про вакцинацію. Раніше таку довідку можна було отримати лише в сімейного лікарня, а тепер їх почали видавати й у центрах вакцинації.

Разом з тим почастішали скарги від містян, що не в усіх центрах видають таку довідку. Медики наголосили, що це було пов’язано з технічними питаннями. Не на всіх локаціях були в достатній кількості принтери та інша потрібна техніка. Її оперативно придбали і наразі це питання вирішене.

Також під час наради обговорювались перспективи розвитку міських центрів первинної медико-санітарної допомоги та заробітна плата працівників первинної ланки. Наголошувалось на необхідності комплексного підходу до цього питання та шляхів його вирішення.