Володимир Буряк: «Пишаюся тим, то День захисника України був заснований саме на запорізькій землі»

13.10.2017 14:15

У Запоріжжі багато знакових місць, які важливі для кожного запоріжця. Багато з них виникли тридцять-сорок років тому, а деякі нещодавно. Одне з них - Алея захисників України, створена в парку Металургів.

Тут регулярно проходять масові заходи. Сюди городяни і гості міста приходять для того, щоб віддати данину поваги захисникам України, вшанувати пам'ять військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань, які загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність країни.

Сьогодні на Алеї захисників України відбулися урочистий мітинг та покладання квітів до Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня. У парку Металургів зібралися представники обласної та міської влади, військовослужбовці, учасники АТО, члени сімей загиблих, ветерани.

На мітингу виступили голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, представники військового комісаріату, учасники АТО, члени сімей загиблих.

- Сьогодні ми зібралися тут, щоб віддати данину пам'яті тим, хто загинув захищаючи Україну, Запоріжжя. Завдяки героїзму цих людей у нас сьогодні є - свято День захисника України. Пишаюся тим, що це свято було засноване саме на запорізькій землі, - зазначив Володимир Буряк.

Пам'ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України, вшанували хвилиною мовчання. Учасники мітингу поклали квіти до пам'ятного знаку на Алеї захисників України.