У 13 запорізьких школах викладають офлайн для учнів 5-11 класів

16.11.2021 16:15

З 15 листопада учні 5-11 класів можуть повернутись до очного режиму навчання у школах. Для цього у навчальному закладі має бути вакциновано 100% викладацького складу. На сьогоднішній день цим вимогам відповідає 13 запорізьких шкіл зі 118. Інші проводять навчання у дистанційному режимі. Сьогодні в одній зі шкіл показали, як організовують навчальний процес офлайн для дітей з урахуванням усіх протиепідемічних заходів.

Гімназія «Контакт» стала однією з перших серед загальноосвітніх закладів Запоріжжя, де викладацький колектив вакцинований на 100%. Тут 79 працівників, з них 4 особи надали довідку про нещодавно перенесену коронавірусну інфекцію, решта – пройшли два етапи вакцинації.

Тому після дозволу МОЗ та місцевої комісії ТЕБ і НС вже з цього понеділка двері гімназії змогли знову відчинитися для учнів 5-11 класів. Працювати можуть, але з дотриманням антиковідних заходів.

- Як і раніше, наші викладачі проводять уроки у засобах індивідуального захисту. За кожним класом закріплений один кабінет. На перервах у нас регулярні провітрювання. Скрізь розставлені дезінфікуючі засоби. Коридорами встановлені рециркулятори, які допомагають посилити рух повітря в приміщенні. Звичайно, щодня у нас температурний скринінг. Робимо все можливе, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції, - розповіла директорка запорізької гімназії «Контакт» Тамара Заварзіна.

Разом із гімназією «Контакт» ще 12 запорізьких шкіл цього тижня змогли приєднатися до очного режиму навчання для учнів 5-11 класів. Це навчальні заклади, де весь педагогічний колектив пройшов повний курс вакцинації. За словами представників департаменту освіти, з кожним днем цей показник зростає.

- На сьогоднішній день із 8560 педагогів загальноосвітніх закладів 7440 людей вже вакциновано однією чи двома дозами. Таким чином сподіваємося, що вже незабаром більшість запорізьких шкіл зможуть повернутися до звичного режиму навчання учнів 5-11 класів. А поки що у школах, які не відповідають протиепідемічним критеріям, організовано дистанційний режим роботи. У нас ця модель навчання вже налагоджена, тому учні продовжують вивчення шкільної програми. Щодо початкової школи з 1 по 4 класи, то тут у нас усі 100% шкіл працюють очно, - розповіла заступниця директора департаменту освіти та науки Запорізької міської ради Наталія Вітковська.

Зазначимо, серед тих педагогів, які поки не робили щеплення є багато тих, які вже перехворіли.