У запорізькому ліцеї планують відновити будівництво нового корпусу

16.11.2021 16:33

У Запоріжжі реконструкцію багатопрофільного ліцею «Перспектива» планують провести в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв провів виїзну нараду в навчальному закладі та ознайомився з ситуацією, яка склалася там наразі.

Ліцей «Перспектива» функціонує в Запоріжжі з 1991 року. За цей час кількість учнів в навчальному закладі збільшилася в декілька разів. На початок цього року там навчається 683 учні з 5-го по 11-й класи.

Цей навчальний заклад розташований у Шевченківському районі. Він складається з двох корпусів, які переобладнали з будівель колишніх дошкільних закладів. Останні 10 років у ліцеї спостерігається дефіцит навчальних приміщень. Зокрема, відсутня спортивна зала, яка відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, повноцінна актова зала, не вистачає навчальних класів. Існує проблема з їдальнею, яка розташована у пристосованому приміщенні малої площі. Це не дозволяє одночасно забезпечити харчуванням усіх бажаючих учнів. Тому діти відвідують їдальню за графіком.

Усі ці проблеми планувалося вирішити шляхом будівництва нового двоповерхового навчально-спортивного корпусу. За проєктом у ньому мають бути розташовані додаткові класи та лабораторії, дві сучасні спортивні зали з роздягальнями та тренерськими, а також актова зала. Крім того, будівництво нового корпусу дозволило би збільшити кількість учнів у ліцеї.

- У 2015 році з міського бюджету було виділено кошти на підготовку проєктно-кошторисної документації для будівництва третього навчального корпусу. З 2016 по 2017 роки виділено близько восьми мільйонів гривень на будівництво. Роботи було розпочато й виконано доволі багато. Зроблено надійний фундамент, залита бетонна стяжка, побудовано стіни першого поверху, закуплено частину обладнання для котельні. До будівлі підведено необхідні комунікації. У 2018 році фінансування, як і будівельні роботи, було призупинено. Наразі триває коригування проєкту. Його приблизна вартість складатиме близько 51 млн грн, - розповів директор ліцею «Перспектива» Костянтин Саміло.

Під час виїзної наради Анатолій Куртєв зазначив, що дуже важливо відновити будівництво цього корпусу, бо розвиток освіти для міської влади залишається в пріоритеті.

- У ліцеї навчається дуже багато талановитих дітей. А вони – майбутнє Запоріжжя та всієї України. Ми маємо включити ліцей "Перспектива" до списку проєктів програми Президента України «Велике будівництво» на наступний рік. Тоді в 2022-2023 роках ми зможемо побудувати новий корпус, провести реконструкцію існуючого, виконати ремонт внутрішніх приміщень та інші роботи, включені до цього проєкту. Хочу також подякувати керівництву ліцею та департаменту освіти і науки Запорізької міськради. Вони разом порушили дуже важливе питання. Зі свого боку міська влада зробить все, щоб реалізувати цей проєкт. Загалом на включення до програми «Велике Будівництво» ми пропонуємо 15 запорізьких об’єктів. Реконструкція «Перспективи» є одним з пріоритетних, - зазначив Анатолій Куртєв.