В Олександрівському районі Запоріжжя демонтували ще декілька МАФів

17.11.2021 10:55

У Запоріжжі триває боротьба з незаконно встановленими спорудами. Чергові два кіоски прибрали в Олександрівському районі на вулиці Гоголя.

Протягом кількох років на цьому місці стояв кіоск, де тогрували фастфудом. За словами представників райадміністрації, його встановили незаконно, без будь-яких дозвільних документів. Тому споруду вирішили прибрати. До того ж вона псувала зовнішній вигляд вулиці.

Загалом таких споруд в Олександрівському районі було сімдесят. П’ятдесят п’ять із них протягом останніх кількох років вже демонтували. На черзі - ще 15 споруд, зазначають у райадміністрації.  Нагадують, усі МАФи в місті мають відповідати затвердженим архетипам та мати дозвільні документи. Інакше конструкції будуть демонтовані.

- Хочу всіх попередити, що покарання за незаконне розміщення споруди буде неминуче. Наразі готуються рішення по вулиці Запорізькій на демонтаж причепів "Купава", які стоять і торгують незаконно. Далі проводимо інвентаризацію району, і всіх, хто не переоформляє документи на МАФи, не отримує паспорти прив'язки, вже з новим архетипом, теж подаватимемо на демонтаж, - розповів голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

Цього разу на вулиці Гоголя прибрали два незаконних кіоски. Демонтовані конструкції зберігатимуть на «Запоріжелектротрансі». У власника, якщо він забажає, буде можливість забрати їх. Але спершу доведеться надати усі необхідні документи. А ще сплатити за демонтаж, транспортування та зберігання.