У Запоріжжі пройшов загальноміський мітинг, присвячений Дню захисника України і 74-й річниці визволення міста

14.10.2017 11:51

Сьогодні у Запоріжжі відразу декілька свят - День захисника України, День визволення міста, День українського козацтва. У місті пройде велика кількість заходів, присвячених цим подіям: мітинги, концерти, виставка військової техніки та ретро-техніки і так далі.

Сьогодні у Запоріжжі відразу декілька свят - День захисника України, День визволення міста, День українського козацтва. У місті пройде велика кількість заходів, присвячених цим подіям: мітинги, концерти, виставка військової техніки та ретро-техніки і так далі.

74 роки тому, 14 жовтня 1943 року, у результаті нічного штурму, Запоріжжя було звільнено від нацистських окупантів. Для запорожців символічно, що цей день збігається з Днем захисника України - святом, про заснування якого Президент України Петро Порошенко оголосив на острові Хортиця. Святкові заходи до Дня захисника України проходять по всій країні. Пам'ятають запорожці і про те, що історія українського козацтва також нерозривно пов'язана з територією Запорізького краю.

Заходи, присвячені Дню захисника України і Дню визволення міста, стартували сьогодні у Запоріжжі мітингом на Алеї Бойової Слави. Тут зібралися сотні запоріжців для того, щоб віддати данину поваги визволителям Запоріжжя і сучасним захисникам України, військовослужбовцям Збройних Сил та Національної гвардії України, інших військових формувань, ветеранам АТО.

Серед учасників заходу ветерани Другої світової війни, учасники АТО і члени їх сімей, військовослужбовці, представники обласної та міської влади, трудових колективів, політичних партій, громадських організацій, молодь, запорожці.

До присутніх звернулися голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, голова Запорізької міської ради ветеранів Віктор Короленко, заступник командира 55-ї окремої артилерійської бригади Ігор Немінський.

- Сьогодні у нас кілька знаменних дат - День визволення міста і День захисника України. 74 роки тому визволителі Запоріжжя захищали свою країну, свій будинок. Сьогодні наші хлопці, дивлячись на цей приклад, також захищають Україну. Хочу висловити слова подяки ветеранам Другої світової війни, сьогоднішнім захисникам України за те, що вони зробили і продовжують робити, захищаючи нашу країну, - сказав Володимир Буряк.

Запоріжці вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто загинув звільняючи Запоріжжя в 1943 році, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України.

Для гостей заходу звучали музика, вірші, творчий колектив «Чумацький шлях» представив свою вокальну композицію «Я не хочу Війни».

Право покласти до пам'ятника на Алеї Бойової Слави «Букет пам'яті» було надано кращим учням ліцею «Захисник».

Після цього квіти до пам'ятника на Алеї Бойової Слави поклали представники обласної та міської влади, трудових колективів, громадських організацій і політичних партій, запоріжці.