У Запоріжжі тривають перевірки дотримання карантинних обмежень

18.11.2021 10:00

Так, у Хортицькому районі представники мобільної групи № 6 провели черговий рейд з перевірки 18 закладів роздрібної торгівлі та інших суб’єктів господарювання різних форм власності.

Під час моніторингу одного з торговельних центрів району інспектори перевірили наявність маркування для перебування в черзі з дотриманням соціальної дистанції, засобів індивідуального захисту в продавців та відвідувачів, журналу проведення температурного скринінгу працівників перед початком роботи, а також деззасобів для забезпечення вологого прибирання та обробки поверхонь.

За результатами обстежень грубих порушень не виявили. Крім того, інспектори мобільної групи під час рейду провели роз’яснювальну роботу щодо дотримання карантинних вимог у «червоній» зоні.

- Ми проводимо тільки моніторинг та роз'яснювальну роботу. Мета рейдів мобільної групи - не кількість складених протоколів та якихось штрафів, а перевірка дотримання всіх обмежень і нагадування про відповідальність за їх порушення. Ми закликаємо всіх суб'єктів господарювання бути більш відповідальними - як за своє власне здоров'я, так і за здоров'я працівників та мешканців нашого району, - зазначила голова мобільної групи №6 по Хортицькому району Світлана Просвіркіна.

За дотриманням карантину в транспорті пильнують патрульні. Чергову перевірку зокрема провели на вокзалі «Запоріжжя-1». Правоохоронці кажуть, останнім часом кількість порушень скоротилась.

- Відзначаємо поліпшення ситуації щодо дотримання карантинних норм. Всі табло забезпечені інформацією, тобто «Укрзалізниця» навіть на розкладі розмістила інформацію про те, що внутрішні перевезення доступні тільки при наявності сертифікатів. Усюди є попередження, всі ходять в масках. Бачимо, що триває планомірна робота, - розповів інспектор УПП в Запорізькій області Олександр Буханець.

Правоохоронці нагадують: проїзд дозволений за сертифікатами вакцинації чи одужання від коронавірусу, або ж потрібно мати негативний тест на коронавірус.