У Запоріжжі обговорюють перспективи розробки нової Стратегії розвитку міста

19.11.2021 10:00

Запоріжжю потрібна нова Стратегія розвитку. Вона має відповідати реаліям сьогодення та стати основою розвитку міста. Перспективи розробки такого документу обговорили на нараді під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Необхідність розробки оновленої Стратегії розвитку Запоріжжя, яка буде розрахована на період до 2030 року. Це питання обговорили на нараді, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв. У нараді взяли участь заступники міського голови, керівники профільних департаментів та КП «Інститут розвитку міста».

Учасники наради зазначили, що розроблена раніше Стратегія розвитку Запоріжжя потребує оновлення. Це пов’язано зі змінами, які за останні роки відбулись в Україні. Зокрема з процесом децентралізації, наявністю державної стратегії розвитку країни, впровадженням середньострокового планування розвитку міста, епідемією коронавірусної інфекції та іншим. Ці та інші фактори необхідно врахувати у новій Стратегії.

Саме оновлена Стратегія має лягти в основу міських цільових програм, середньострокового планування розвитку міста, кредитної політики. Документ дозволить визначить головні напрямки, на розвиток яких місто буде залучати кошти.

Згідно з попередніми пропозиціями стратегія має включати низку напрямків щодо розвитку економіки, медицини, освіти, підтримки молоді і т.д. Заступники міського голови отримали доручення внести свої пропозиції з цього приводу.

Також запропонований механізм розробки Стратегії, з залученням міжнародних експертів. Для розробки Стратегії пропонується створити Раду стратегічного розвитку, яка визначить її перспективні напрямки. Для роботи щодо конкретних напрямків заступники міського голови повинні будуть створити профільні комітети у відповідності зі своєю компетенцією. До складу комітетів можна буде залучати громадськість, експертів.

За підсумками наради було вирішено продовжувати опрацьовувати питання необхідності розробки Стратегії розвитку Запоріжжя. Зокрема необхідно підготувати пропозиції щодо її можливих напрямків, складу Ради стратегічного розвитку, а у подальшому і механізму формування профільних комітетів.

- Необхідно продовжувати цю роботу. Є питання, які потребують детального вивчення. Тому пропоную проводити такі наради регулярно, двічі на місяць, - сказав Анатолій Куртєв.