Запоріжжя відзначає День Гідності та Свободи

19.11.2021 14:00

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Його було започатковано у 2014 році на честь подій Помаранчевої революції та Революції Гідності. Традиційно напередодні цього дня в усіх регіонах України проходять святкові заходи. Не стало виключенням і Запоріжжя.

Сьогодні на площі Героїв відбулось урочисте покладання квітів, присвячене Дню Гідності та Свободи. У заході взяли участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв зазначив, що сьогодні учасники заходу вшанували пам’ять тих хто загинув під час Революції Гідності, а також захищаючи незалежність та територіальну цілісність України в зоні АТО/ООС.

- Ми сьогодні вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також пам’ять бійців, які загинули захищаючи незалежність та територіальну цілісність нашої держави в зоні АТО/ООС. Вони змінювали долю України ціною свого життя, - сказав Анатолій Куртєв.

Зазначимо, цього року урочистий захід пройшов з мінімальною кількістю учасників та дотриманням карантинних вимог, адже в Україні продовжується епідемія коронавірусу.