У Запоріжжі проходить козацький фестиваль «Покрова на Хортиці»

14.10.2017 14:50

На острові Хортиця, на «Козацькому колі», сьогодні відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці». Заходи фестивалю проходять на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» і «Козацького кола». Серед відвідувачів і учасників фестивалю не тільки запоріжці, але і гості з Києва, Одеси, Миколаєва, Івано-Франківська, інших міст нашої країни.

З відкриттям фестивалю запоріжців і гостей міста привітали голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, міський голова Запоріжжя Володимир Буряк та інші.

- Вітаю всіх на запорізькій землі. Ми всі єдині, у нас всіх сьогодні є спільне свято - День захисника України, День визволення міста, День українського козацтва. Наші хлопці на сході країни зробили все можливе для того, щоб це свято було. Хочу ще раз привітати захисників України, сказати їм слова подяки, - зазначив Володимир Буряк.

Для гостей свята була організована яскрава театралізована програма за участю творчих колективів із Запорізької області та інших регіонів України. Фестиваль «Єдина родина» презентували представники національно-культурних товариств. Відбулися виступи вихованців козацької школи бойових мистецтв «Спас». Була організована виставка робіт народних майстрів.