У спальному районі Запоріжжя капітально відремонтують школу

19.11.2021 19:30

Запорізьку спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 40 включили до списку об’єктів президентської програми «Велике будівництво». Наступного року там планують розпочати капітальний ремонт. Сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв разом із заступником міського голови Анатолієм Васюком провели виїзну нараду в навчальному закладі. Вони оглянули будівлю та ознайомилися із проєктом реконструкції.

Школу № 40 було побудовано в 1978 році. Вона є єдиною спеціалізованою школою з поглибленим вивченням англійської мови в Хортицькому районі. В 40-й школі навчається понад 900 дітей. У зв’язку з відсутністю капітального ремонту школи, її матеріально-технічна база застаріла та не відповідає сучасним вимогам. Прийшов також час провести в школі капітальний ремонт.

- За ініціативи міської влади школу №40 внесли до списку об'єктів програми Президента України «Велике Будівництво» на наступний рік. Реалізувати проєкт ми плануємо за два роки – збудуємо сучасну українську школу в Хортицькому районі. Школярам буде приємно навчатися там, проводити дозвілля та займатися спортом. Наші діти мають вчитися в комфортних та безпечних умовах. Хочу зазначити, що в Запоріжжі наразі до програми «Велике будівництво» включено шість проєктів. І це дуже велика кількість для нашого міста, - сказав Анатолій Куртєв.

Капітальний ремонт передбачає проведення робіт як в будівлі, так і на території школи №40. Планується влаштування вентильованого фасаду та рулонної покрівлі з утепленням, заміна вікон та дверей, монтаж мережі водопостачання та водовідведення, а також електропостачання й вентиляційної системи. Облаштування новим обладнанням харчоблоку та їдальні, класів – сучасними меблями та телекомунікаційним обладнанням. На території школи мають з'явитися ігрові поля для міні-футболу, гандболу, баскетболу, волейболу, столи для настільного тенісу, бігові доріжки, вуличні тренажери, ігровий комплекс для дітей молодшого віку та інше.

- Вже готова проєктно-кошторисна документація. Проєкт коштує близько 160 млн грн. Фінансування проводитиметься з державного фонду регіонального розвитку. За програмою має бути співфінансування з місцевого бюджету – 30%. За кошти місцевого бюджету також було виготовлено проєкт. Ми готові проводити тендерні процедури щодо визначення підрядника, як тільки з’явиться фінансування, та приступати до роботи, – зазначив Анатолій Васюк.